anlegget

anlegget

Åsane Arena er en gave fra Trond Mohn til idretten.  Anlegget består av 6 ulike idrettshaller samt et fotballstadion og har en totalflate på 32 000m2. Deler av anlegget åpnet i august 2020, mens totalanlegget er planlagt ferdig våren 2021.

I tillegg til å være en storstue for sportslig aktivitet og idrettsglede, er det tilrettelagt også for toppidrett innen de ulike idrettssegmenter.  Anlegget fremstår med gode sosiale møtepunkter hvor topp og bredde kan dra nytte av hverandre og hvor idrettsinteresserte kan møtes til sosialt samvær.

 

 

Bygget huser egen kafé hvor sunt og næringsrikt kosthold tilpasset idrettsutøvere står sentralt.

 

Flerbrukshallen har plass til 2.200 tilskuere og brukes til kampavvikling for håndball- og volleyball-lag i norgestoppen både på dame- og herresiden.  I tillegg gjennomføres det turneringer for barn og unge – samt landskamper.

 

Fotballstadion har kapasitet til 3.700 tilskuere.  På grunn av undervarme vil banen kunne brukes hele året.  Her spilles toppfotball for både kvinner og menn, samt at anlegget brukes til større barne- og ungdomsarrangementer.

 

Åsane Arena er tilrettelagt for ca. 20 ulike idrettsaktiviteter:

 

              Flerbrukshallen:          håndball, volleyball, basket, badminton, innebandy

              Turnhallen:                     turn, rytmisk sportsgymnastikk, cheerleading

              Ishallene:                        curling, ishockey, kortbaneløp skøyter, kunstløp

              Sandhallen:                    sandvolleyball, håndball, fotball

              Anlegget for øvrig:      kampsport, klatring, squash, dans, fotball

 

 

Som nærmeste nabo til anlegget ligger breddeanlegget Myrdal Stadion (fotball) og Vestlandshallen, en innendørs fotballarena med plass til 4.800 tilskuere.

 

Film av INDOTFILMS