Landslagssamling U20 Volleyball

Landslagssamling U20 Volleyball

For andre tilbakemeldinger les her

 

Juniorlandslagssamling U20, Åsane Arena i Bergen, 28.6 – 3.7. 2021.

 

Norges Volleyballforbund og juniorlandslaget U20 gutter gjennomførte den 28.6-3.7 2021 sin første samling i 2021. Samlingen er et ledd i forberedelsene til NEVZA U19 (nordisk) i oktober 2021 og EM-kvalifisering U20 i Hellas vår 2022. Av den grunn ble samlingen lagt til Bergen og Åsane Arena for å oppnå fasiliteter som internasjonal takhøyde (12 m.), styrkerom, møterom og god forpleining.

Det var i alt innkalt 24 utøvere til samlingen og trenerteamet bestod av Scott Olsen (hovedtrener), Marcin Gården (ass. trener) og Leif Røv (ass. trener). Samlingen ble gjennomført med 2 økter hver dag gjennom hele uken, samt spillermøter om morgen og kveld. 

 

Åsane Arena

Åsane Arena har 3 håndballflater som gav oss mulighet til å ha øvelser på 3 – 4 volleyballbaner samtidig. Dette er en forutsetning for å kunne differensiere ulike funksjoner som libero, midtspillere, kantspillere og oppleggere i et volleyballteam. I tillegg kommer takhøyden på 12 meter som gir oss mulighet til å trene på situasjoner som en vil møte i internasjonale kamper som i NEVZA og EM-kvalifiseringen.

 

Åsane Arena har også et velutstyrt styrkerom som er lokalisert på samme nivå som hallflaten. Dette tilbudet ble brukt gjennom hele samlingen, som gir utøverne mulighet til styrketrening og skadeforebyggende trening. I tillegg til å være velutstyrt, er også størrelsen på rommet slik at det lett kunne være 12 utøvere inne samtidig.  

 

Undervisning
Klasserom
Spillere
Spillere
Trenere
Treningssenter
Styrketrening
Styrketrening

Alle dager startet og avsluttet på et av de mange møterommene på arenaen. Siden mange av øvelsene og treningskampene ble filmet, kom møterom med audiovisuelt utstyr godt med i videoanalyser fra kampene mot TIF Viking Elite. Teamet fikk også besøk av Michael Jørgensen fra Olympiatoppen med fokus på toppidrettsmentalitet. Siste kveld fulgte assistentrenerne Marcin Gården og Leif Røv med «Emotional Intelligence» og Team og Teamutvikling.

 

Det mest populære møtearenaen under samlingen ble kantinen. Her ble det servert 3 måltider hver dag (frokost, varm lunsj og middag). God, riktig og nok mat er viktig for unge utøvere som har 2 økter hver dag gjennom en samling på 6 dager. Dette var et høydepunkt for mange av utøverne og trenerne på juniorlandslaget. 

 

Arrangører
Kantine
Matpause

Til slutt må Team Åsane Arena nevnes med ledelse, driftspersonell og kantinepersonell. Takk for at dere var med på å gjøre dagene til juniorlandslaget U20 til en profesjonell samling gjennom godt samarbeid og tilrettelegging. Dere var en viktig del av teamet. Dette er også noe som kom frem under evalueringen fra utøvere og trenere. 

 

Mvh

Leif Røv

(på vegne av utøvere og trenere for juniorlandslaget U20